Konfektkake

Course Dessert, kake
Cuisine Diabetes
Servings 20 cm form

Ingredients

  • 250 gram Smør
  • 250 gram Mørk Sjokolade (minst 70% kakao)
  • 1 dl Kaffe
  • 1 ts Vaniljepulver
  • 4 stk Egg
  • 150 gram Sukrin

Instructions

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. Smelt smør og sjokolade sammen med kaffe og vaniljepulver i en kjele på svak varme. 
Rør blandingen jevn.

  3. Pisk egg og Sukrin til eggedosis og bland dette sammen med sjokoladen. Hell deigen 
i en liten kakeform (20 cm), med bakepapir i bunnen av formen. 

  4. Stek kaken midt i ovnen i 1 time.

  5. Avkjøl kaken i formen, og gjerne i kjøleskapet til dagen etter.

  6. Løsne kaken ved 
å skjære rundt den med en skarp kniv.
    Legg kaken på et fat. 

Pynt:

  1. Sukrinmelis og friske bær, eller pisket krem med friske bær, vaniljepulver og revet mørk sjokolade over.

Recipe Notes

TIPS:
Ønsker du en større kake, kan du bare doble porsjonen og bruke en form på 24–26 cm i diameter. Da må kaken steke i ca. 2 timer