Oppskrift til 32 stk

Ingredienser

3 1⁄2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
2 1⁄4 dl havrekli
2 ss fiberhusk
1 ts salt (Seltin)
1⁄2 ts Sukrin
5 dl vann

Slik gjør du:

  • Sett stekeovnen på 160 °C varmluft.
  • Rør sammen alle ingrediensene til en deig.
  • Kjevle ut deigen på to stekeplater dekket med bakepapir. Rut opp deigen med et pizzahjul.
  • Stek begge platene i 1 time og 10 minutter. La platene bytte plass to ganger i løpet av steketiden. Samtidig snur du platene med fremsiden inn. På denne måten sikrer du at knekkebrødene blir jevnt stekt.
    Hvis du ikke har varmluft, steker du bare platene hver for seg. Sett platen midt i ovnen, og pass på stekingen, snu platene med fremsiden inn én gang.
  • Ta platene ut av ovnen og ern knekkebrødene fra bakepapiret med en gang.
  • Knekk knekkebrødene fra hverandre før de avkjøles på rist.
  • Oppbevar knekkebrødene i en tett metallboks. De holder seg fint i flere uker.

Tips

Legg en plastfolie over deigen når du kjevler den ut, da får du en tynn deig uten at den henger fast i kjevlet. Ønsker du en ekstra smak på knekkebrødene, strø gjerne revet ost, tørkede urter eller soltørkede tomater skåret i biter over brødene før du steker dem.

Diabetesboka: Oppskrift på Knekkebrød